Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nden 12. Olağan Genel Kurul

Mustafa Çömlek yeniden Hamburg Fenerbahçeliler Derneği Başkanı

Pazar günü (14.04.2024) Hamburg’da Fenerbahçe dernek salonunda bir araya gelen Hamburglu Fenerbahçeliler, üyeleri, dostları, misafirleri ve yerel basının da katılımıyla Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin resmi 12. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiler. Sunumunu Mehmet Taner’in yaptığı etkinlik İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Uzun yıllardır derneğin başkanlığını yapan Mustafa Çömlek, dernek üyelerine gösterdikleri özveri ve sundukları katkı için, ayrıca da yeni dernek binasında emeğe geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ardından divan seçimi yapıldı ve Divan Başkanlığı’na Mesut Sipahi, divan üyeliklerine ise Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Onursal Başkanı Lütfü Kortağ ve Galatasaraylı iş insanı Esma Arslan getirildiler.

Daha sonra ise son iki yıllık faaliyetleri kapsayan çalışma raporunun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu üyesi Gazeteci Mehmet Taner 27 Mart 2022 tarihinde yapılan son kongredeki seçimlere değinerek başladı. 13 Nisan 2022’de yapılan konsolosluk ziyareti, 23 Nisan kutlaması, 30 Nisan iftar yemeğine katılım, 19 Mayıs kutlaması, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Kutlaması, 24 Kasım Edip Akbayram Konseri ve 14 Aralık 2022’de gerçekleştirilen “Çocuklar Üşümesin” projesi için Tunceli’de öğrencilere kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımı 2022 yılının faaliyetleri olarak sıralandı.

2023 yılında ise 17 Ocak’da Ankara Tüzük Toplantısına katılım, 5 Şubat Lübeck Buluşması, 23 Mart Kahramanmaraş deprem yardımı, 17 haziran olağan mali genel kurul, 27 Temmuz Kahramanmaraş Umutkent projesi kapsamında 516 adetlik konteyner kent diye adlandırılan “Fanerbahçe Mahallesi”nin kurulması, 14 Ekim’de yeni dernek binasının açılışı, 18 Kasım’da İsviçre’de geçekleştirilen Yurtdışı Dernekler Toplantısı anlatıldı.

2024 yılı faaliyetleri ise 30 Ocak’da Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) yeni yıl respsiyonuna katılım, 23 Şubat Gelsenkirchen Açılış Balosu, 22 Şubat Zaferin Rengi film galası, 2 Mart’da Kahramanmaraş’a Umut Kent Projesi kapsamında 793 gence kıyafet ve ramazan tardım paketi, 2 Nisan ‘da gerçekleştirilen İstanbul Kongresi’ne katılımların gerçekleştirilmesi olarak sıralandı.

Taner bu faaliyetlerde görev alan insanlara değinirken, son 2 Nisan Kongresi’ne katılan Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kavcıoğlu kongre izlenimlerini anlattı. Ayrıca Kahramanmaraş’a yapılan yardımlar ve Umutkent ziyaretine dair izlenimler aktarıldı.

Çalışma raporundan sonra mali rapor Ahmet Koşan tarafından okundu ve gelir giderler açıklandı. Dikkat çeken ve takdir toplayan derneğin kasasına dokunulmaksızın salt dernek üyelerinin yardım ve özverileriyle, Fenerbahçeli iş insanlarının destekleriyle bütün giderlerin karşılanmasıydı. Mali rapor sunulduğu gibi onaylandı. Akabinde eski yönetim kurulu aklandı, sunulan raporlar onaylandı ve nihayet yeni yönetim kurulu seçimine gidildi.

Yeni yönetim kurulu tek liste halinde divana ulaştırıldı. Oy çokluğu ile  Mustafa Çömlek yeniden Hamburg Fenerbahçeliler Derneği Başkanı seçildi. Diğer Yönetim Kurulu üyeleri olarak Mehmet Taner, Selim Kavcıoğlu, Önder Karakuş, Mahmut Çakallıoğlu, Hasan Yılmaz, Uğur Acun, Ahmet Koşan, Ali Gani, Güner Yılmaz, İrfan Gündoğan, Koray Özden, Gül Arık, Şenay Gemici, Murat Yıldırım, Tülay Cıbır, İlker Cingöz, Kamil Ok, Aykut Sarıkart, Osman Dere seçildiler.

Daha sonra ise denetleme kurulu seçildi. Denetleme Kurulu’na Meral Çelik, Şuayip Karakuş ve Himmet Keklikçi seçildiler.

Daha sonra yapılan teşekkür, dilek ve temenni konuşmalarında bireysel görüşler belirtildi. Özellikle son yıllarda gittikçe yaygınlaşan sosyal medya polemiklerinin tartışmaların düzeyini düşürdüğü ve verimli olmadığı, bunun yerine bir araya gelip sorunların yüz yüze konuşulmasının daha yararlı ve yapıcı olacağı üzerinde duruldu.

250 resmi üyesi olan deneğin kongresine 143 üye katıldı. Seçimin ardından konuşan Mehmet Taner, derneğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, Mustafa Çömlek ise yeniden başkanlığa seçen üyelere teşekkür etti.

Esma Arslan / 15.04.2024

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.